” Mēs esam tas, ko mēs ēdam ” ir diezgan sens apgalvojums, kas sniedzas līdz pat senajai Grieķijai. Patiešām, daudz kas ir atkarīgs no produktu kvalitātes. Pilsētas lielveikali ir vienkārši pārpildīti ar precēm katram budžetam, bet mūsu cilvēks joprojām dod priekšroku lauku pārtikai . Vienīgi žēl, ka cenu zīme ir diezgan stāva.
Bet vai tie ir tik labi, kā parasti tiek uzskatīts? Iepriekš arī valdīja uzskats, ka medībās noķerts dzīvnieks ir daudz veselīgāks un garšīgāks par kādu mājas cūku vai govi. Un tad viņi salīdzināja garšu un saprata, ka ir kļūdījušies. Varbūt lielveikali jau sen ir iemācījušies piegādāt kvalitatīvus produktus, bet mēs joprojām to neesam pamanījuši? To mūžīgajam sadārdzinājumam ir jābūt vismaz kādam iemeslam.
Lasi arī: Lūk, kā audzēt svaigus garšaugus un dārzeņus pat ārpus sezonas! Visi lūgs jūs dalīties noslēpumā!
Lauku pārtika
Patiesībā produktus, kas audzēti vislabvēlīgākajos, videi draudzīgākajos un dabīgākajos apstākļos, var saukt par lauksaimniecības produktiem. Bez ķīmiskām piedevām, bez augšanas paātrinātājiem un speciālām barībām. Dabīgs produkts tāds, kāds tas ir.
Tomēr patiesībā viss ir nedaudz sarežģītāk. Piemēram, vecmāmiņa vai pat ģimene, kas dzīvo ciematā. Viņi vienlīdz spēj pārdot savus produktus, aizsedzoties ar “lauksaimniecības produktiem”. Patiešām, viss darbs ar tiem tika veikts manuāli, dārzeņi netika apstrādāti ar pesticīdiem, un gaļa nesatur hormonu pēdas. Kas varētu noiet greizi?
Turpinājums nākošajā lapā…